Nieuwsoverzicht

INGEBRUIKNAME PV INSTALLATIE ENKELE WEKEN UITGESTELD

03 april 2018

“ De vaart is er even uit. Balen, maar dit is de realiteit waar we mee om moeten gaan” zegt Clemens van Hulten.


Het bestuur van de coöperatie heeft na overleg met de projectleider en de aannemer besloten om in te grijpen in de oorspronkelijke opzet. De dakconstructie zoals deze bedacht was, blijkt op de lange termijn toch niet voldoende bestand tegen weersbelastingen.

Om problemen van lekkage en breuk in de toekomst te vermijden gaan we zogenaamde steel deck panelen aanbrengen. Daarmee geeft de luifel aan de onderzijde geen zicht op de glazen zonnepanelen maar op zogenaamde steel deck panelen.

De inmiddels geïnstalleerde draagprofielen en de gemonteerde panelen worden verwijderd en vervangen door een steel deck.

Hiermee wordt de ingebruikname met enkele weken vertraagd, en zal de beleving van het onder een zonnepanelendak te staan anders worden. De industrial design look van de draagconstructie blijft hetzelfde.

Voor ons initiatiefnemers wisten we dat we met een totaal nieuwe en unieke constructie risico’s liepen ten aanzien van de haalbaarheid. We zijn altijd positief gebleven, maar lopen nu tegen een onmogelijk aan. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald luidt het oude gezegde.

Voor de coöperanten betekent het dat het voordeel van de PV installatie met enkele weken naar achter wordt geschoven.. “Was de planning dan toch een 1 aprilgrap……..?” schimpt een van de coöperanten.

Dat zou kunnen, maar financieel ligt het risico van de de constructie bij de eigenaar, en dat is het goede nieuws”, antwoordde onze penningmeester


 

Tweede veld is in zicht

15 maart 2019
Vakgarage Bressers kiest  ook voor verduurzaming van zijn bedrijf en heeft zich in principe bereid verklaard om het dak van zijn… Lees verder
 
www.degroeneleye.nl
Op 8 mei is de PV- installatie in gebruik genomen. De zonuren vorige week leverden al een flinke opbrengst de teller stond gisteren op… Lees verder
 
www.degroeneleye.nl
De installateur van de zonnepanelen is weer aan de slag. De nieuwe profielen zijn aangekomen en het dak wordt afgemonteerd. Nu is er… Lees verder
 
Terug naar boven